Sijoittajabarometri: Inflaation kiihtyminen yksityissijoittajien mielestä sijoittamisen suurin riski

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa suomalaisten yksityissijoittajien käytökseen, mutta suurimpana uhkana he näkevät inflaation kiihtymisen, ilmenee tuoreesta Sijoittajabarometrista.

Sijoittajabarometrin vastaajista 66 prosenttia katsoi, että inflaation kiihtyminen on tällä hetkellä sijoittamisen suurin riski. Toiseksi eniten vastaajat pelkäävät, että sota eskaloituu. Kolmanneksi pahimpana uhkana pidettiin taloussuhdanteen heikentymistä. Kyselyssä sai valita useamman vaihtoehdon.

Barometrissa kysyttiin myös, miten Venäjän helmikuussa alkanut hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut sijoituspäätöksiin. Vastanneista 30 prosenttia kertoi olleensa normaalia passiivisempi, 24 prosenttia sanoi, että sodalla ei ole ollut vaikutusta, 22 prosenttia kertoi ostaneensa tavallista enemmän osakkeita ja 7 prosenttia puolestaan vähentäneensä osakepainoa.

Vastaajista 15 prosenttia sanoi pitäneensä osakepainon samana, mutta käyneensä tavallista aktiivisemmin kauppaa.

Kiinnostavimmat sijoituskohteet yksityissijoittajille ovat edelleen pankit ja rahoitus. Näin sanoi 58 prosenttia vastaajista. Toisena on energia- ja raaka-ainesektori ja kolmantena teknologia.

Sijoittajabarometri on Pörssisäätiön, Suomen Osakesäästäjien ja Viisas Raha -talouslehden Tietoykköseltä tilaama tutkimus. Se on tehty kaksi kertaa vuodessa vuodesta 2014 lähtien.

Aineisto kerättiin internetin välityksellä 24.maaliskuuta – 5.huhtikuuta. Vastaajia oli yhteensä 2 884.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut