Mies kääntyi kuorma-autolla suojatielle, nainen jäi alle ja kuoli – kuskille ehdollista vankeutta

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 53-vuotiaan miehen ehdolliseen kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

Oikeuden mukaan kuorma-autoa ajanut mies törmäsi suojatiellä kävelleeseen naiseen Tampereella huhtikuussa 2021. Nainen jäi valo-ohjatussa risteyksessä kääntymässä olleen kuorma-auton takapyörän alle ja kuoli vammoihinsa tapahtumapaikalla.

Oikeus katsoo miehen syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, sillä suojatiellä autoilijan väistämisvelvollisuus on ehdoton.

– Autonkuljettajan väistämisvelvollisuus suojatiellä kulkijaan nähden on selkeä, ehdoton ja yksiselitteinen sääntö. Todennäköistä on, että jalankulkija saa vakavia vammoja törmäyksessä autoon, perustelee oikeus tuomiotaan.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Mies syyllistyi oikeuden mukaan perusmuotoiseen rikokseen, sillä teossa ei ollut erityistä moitittavuutta tai ilmeistä piittaamattomuutta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut