Ministerityöryhmä: Suomi varautunut venäläisen maakaasun tuonnin katkeamiseen

Varautumisen ministerityöryhmä on käynyt läpi maakaasun saatavuutta ja varautumista sen varalta, että Venäjä katkaisee kaasun tuonnin Suomeen vastalauseena Suomen Nato-pyrkimyksille. Työryhmä totesi, että venäläisen maakaasun tuonnin katkeamiseen on varauduttu. Kotitalousasiakkaiden ja välttämättömien yhteiskunnan palvelujen kaasun tarve katetaan myös häiriötilanteissa.

Kaasua käytetään teollisuuden prosesseissa, esimerkiksi energiateollisuudessa, metsäteollisuudessa, terästeollisuudessa ja elintarviketeollisuudessa. Myös kotitalouksissa käytetään jonkin verran kaasua.

Suomeen ollaan hankkimassa kelluvaa LNG-terminaalia, jolla voitaisiin turvata teollisuuden toimitus- ja huoltovarmuustarpeet.

Työryhmä linjasi myös, että Venäjään liittyviä lähialueyhteistyön hankkeita ei toistaiseksi edistetä. Kaikki hankkeet on tällä hetkellä lähtökohtaisesti keskeytetty tai jäädytetty. Saimaan kanavan peruskorjaus on ollut yksi suurimmista Venäjän kanssa toteutettavista hankkeista.

Hallitus selvittää ja valmistelee syksyn budjettiriiheen mennessä ehdotukset itäisen Suomen elinvoimaa vahvistavista toimenpiteistä ja siitä, miten lähialueyhteistyölle varattua rahoitusta tullaan käyttämään.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut