Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin hovioikeus piti ennallaan Laajasalon "Enon" 13 vuoden vankeusrangaistuksen useista seksuaalirikoksista

Helsingin hovioikeus piti perjantaina ennallaan Laajasalon "Enona" tunnetun miehen 13 vuoden vankeusrangaistuksen.

Hovi katsoi Mohamed El Fatimin, 67, syyllistyneen yhteensä 26 rikokseen, muun muassa törkeisiin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin. Rikokset tehtiin vuosina 2006–2016. Uhreja oli yhteensä 16.

Vakavimmat rikokset liittyivät El Fatimin noin kaksi vuotta jatkuneeseen suhteeseen tytön kanssa, joka oli tekoaikaan 15–17-vuotias. Hovioikeuden mukaan muut vakavimmat teot kohdistuivat tyttöihin, jotka olivat tekohetkellä pääosin 16–18-vuotiaita.

Lisäksi hovi katsoi El Fatimin syyllistyneen seksuaalirikoksiin, joissa uhreina oli nuorempiakin lapsia. He olivat tekoaikaan 6–13-vuotiaita. Hovioikeuden mukaan El Fatimi oli paljastanut itsensä lapsille, tyydyttänyt itseään lasten nähden sekä näyttänyt heille pornografista aineistoa. Joihinkin tekoihin oli sisältynyt myös koskettelua.

Tekopaikkana kaikissa rikoksissa oli El Fatimin asunto. Hän oli lisäksi videoinut osan teoista.

Uhreja houkuteltiin asunnolle tarjoamalla alkoholia ja yösijaa

Hovioikeus katsoi, että El Fatimin toiminta oli suunnitelmallista yhdeksässä rikoksessa.

– Sitä osoitti erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien asianomistajien houkutteleminen asunnolle alkoholia, lääkkeitä ja yösijaa tarjoamalla sekä heidän saattamisensa puolustuskyvyttömään tai tiedottomaan tilaan seksuaalirikosten toteuttamiseksi, kirjoitti hovioikeus tuomion julkisessa selosteessa.

El Fatimi määrättiin myös maksamaan uhreille yhteensä noin 87 000 euroa erilaisia korvauksia.

Hovioikeuden ratkaisu oli yksimielinen. Valituksessaan hovioikeudelle El Fatimi oli vaatinut kaikkien syytteiden hylkäämistä vedoten pääasiassa näytön riittämättömyyteen.

Käräjäoikeudessa jutussa oli myös toinen, nuorempi syytetty. Häntä ei tuolloin tuomittu rangaistukseen, sillä hän oli mielentilatutkimuksen mukaan tekoaikaan syyntakeeton. Hänet kuitenkin tuomittiin käräjillä maksamaan uhreille vahingonkorvauksia.