Yhdysvallat selvittelee Turkin kantaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen, asiasta tullaan keskustelemaan viikonloppuna

Yhdysvallat kertoo selvittävänsä Turkin kantaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen, Reuters uutisoi.

Amerikkalaisdiplomaatti Karen Donfriedin mukaan asiasta tullaan keskustelemaan viikonloppuna Berliinissä järjestettävässä Naton ulkoministerikokouksessa. Kokoukseen osallistuvat myös Suomen, Ruotsin ja Turkin ulkoministerit.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, järjestääkö tilaisuuteen osallistuva Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken kahdenkeskisen tapaamisen Turkin ulkoasianministeri Mevlüt Çavuşoğlun kanssa.

Aihetta varovaisesti kommentoineen Donfriedin mukaan hänelle ei ole selvää, vastustaako Turkki Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan kommentoi aiemmin tänään, että Turkki ei tällä hetkellä suhtaudu myönteisesti Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyteen.

Suomalaisen Turkki-asiantuntijan ja Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Toni Alarannan mukaan Turkki saattaa yrittää hyötyä tilanteesta ja neuvotella itselleen palveluksia muilta Nato-mailta.

Turkki aloitti iltalypsyn Suomen Nato-jäsenyydellä – Yhdysvallat pyytää Turkilta selvitystä Suomen ja Ruotsin jäsenyyden vastustuksesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut