Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja HS:lle: Suomen ja Ukrainan Nato-aikeita ei voi verrata toisiinsa – sotilaallistekniset toimet "yllätys"

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharovan mukaan Suomen ja Ukrainan Nato-aikeita ja Venäjän reaktioita niihin ei voi verrata toisiinsa.

Zaharova sanoi näin, kun Helsingin Sanomat kysyi tiedotustilaisuudessa keskiviikkona, miksi Venäjä pitää Ukrainan Nato-aikeita suurena uhkana, kun taas Suomen Nato-jäsenyydellä ei ulkoministeri Sergei Lavrovin puheiden mukaan ole niin suurta merkitystä Venäjälle.

Lehti kertoo tiedottajan vastanneen, että yksi tärkeä syy erilaisiin reaktioihin on, että Suomi ei vaadi Venäjää palauttamaan mitään entisiä, nykyisin Venäjälle kuuluvia alueitaan.

– Kiova on kirjannut asiakirjoihinsa vaatimuksen Krimin, suvereenin Venäjän alueen palauttamisesta sotilaallisin keinoin, Zaharova sanoi.

Lisäksi hänen mukaansa Suomen ja Ukrainan tilanteita ei ylipäätään voi verrata toisiinsa.

– Ymmärrätte varmaan eron tilanteessa Suomen ja Ukrainan välillä? Ehkä teillä on lisätietoa, että esimerkiksi Suomen alueella on nationalistisia pataljoonia valtavissa määrin. Ehkä teillä on tietoa, että Suomessa on käytössä kymmeniä Pentagonin biologisia laboratorioita, joissa on tehty kokeita vaarallisilla taudinaiheuttajilla. Minä en tiedä tällaisesta, kertoi HS Zaharovan sanoneen.

– Tämä on vain lyhyt katsaus siitä, mikä erottaa Suomen Ukrainasta viimeisen vuosikymmenen aikana. Ukrainan tilanne kehittyi dramaattisesti Washingtonin röyhkeän väliintulon seurauksena, hän jatkoi.

Zaharova kertoi HS:lle myös, että Venäjän sotilaallistekniset toimet ovat Suomelle yllätys ja riippuvat Nato-jäsenyyden laadusta.