AP: Kroatian presidentti haluaa estää Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden – pääministeri ei ole samaa mieltä

Kroatian presidentti Zoran Milanović haluaa maansa seuraavan Turkin esimerkkiä yrittämällä estää Ruotsia ja Suomea liittymästä Natoon, kertoo AP.

Milanović on median mukaan katkerassa suullisessa kiistassa Kroatian pääministerin Andrej Plenkovićin kanssa useista kysymyksistä, mukaan lukien Ruotsin ja Suomen keskiviikkona jättämien Nato-hakemusten tukemisessa.

Ennen kuin Kroatian parlamentti ratifioi maiden Nato-jäsenyyden, Milanović haluaa muuttaa naapurivaltion Bosnian vaalilakia, mikä helpottaisi Bosnian kroaateille edustajiensa saamista valituiksi johtotehtäviin.

Jo huhtikuussa presidentti Milanović uhkasi maan estävän Suomen ja Ruotsin jäsenyyden puolustusliitossa, jos Bosnia-Herzegovinan vaalilakia ei muuteta.

Tuolloin Kroatian ulkoministeri Gordan Grlić-Radman vahvisti, että Kroatia tukee Naton avointen ovien politiikkaa ja mikäli Suomi päättäisi hakea jäsenyyttä, Kroatian hallitus ja parlamentti olisivat liittymisen puolella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut