Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Niinistö ja Andersson tapaavat Bidenin Yhdysvalloissa tänään, Wall Streetillä harvinaisen raju laskupäivä

Presidentti Sauli Niinistö tekee työvierailun Yhdysvaltoihin. Hän tapaa siellä Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin. Niinistö matkaa sinne yhdessä Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin kanssa.

Niinistö kertoi aiemmin viikolla, että on erityisen kiinnostunut kuulemaan Bidenilta, kuinka nopeasti Yhdysvalloissa aiotaan edetä Suomen ja Ruotsin jäsenyyshakemusten hyväksymisessä.

Keskustelujen aiheina ovat Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys, Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa sekä Euroopan ja Yhdysvaltain suhteet muuttuneessa turvallisuustilanteessa.

Niinistö ja Biden tapasivat viimeksi maaliskuun alussa.

Turkin Cavusoglu kehui tapaamista USA:n Blinkenin kanssa erittäin positiiviseksi – käsittelivät myös Suomea ja Ruotsia

Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu kertoo, että hänen keskustelunsa Yhdysvaltain ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa olivat "erittäin myönteiset." Ulkoministerit puhuivat New Yorkissa muun muassa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyshakemuksista, joihin Turkki on suhtautunut nihkeästi.

Cavusoglu kertoi Blinkenin vakuuttaneen hänelle, että Yhdysvallat vie eteenpäin viestin Turkin turvallisuushuolista. Hän toisti Turkin hallinnon näkemyksen siitä, että Nato ei voi hyväksyä jäseniä, jotka tukevat "terroristijärjestöjä."

Cavusoglun mukaan Turkin huolet pitää ottaa huomioon käytännön toimilla, ei vain sanoilla.

Yhdysvallat: Pohjois-Korea saattaa järjestää provokaatioita Bidenin Aasian-matkan aikana

Pohjois-Korealta saatetaan nähdä provokaatioita Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin tämän viikon Aasian-matkan aikana, Valkoinen talo uskoo.

Biden lähtee torstaina virkakautensa ensimmäiselle matkalle Aasiaan. Hän vierailee Yhdysvaltain liittolaismaissa Etelä-Koreassa ja Japanissa tarkoituksenaan vankistaa Yhdysvaltain johtajuutta Tyynenmeren alueella.

Bidenin hallinnon kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan sanoi, että Pohjois-Korea saattaa hyödyntää Bidenin matkaa jonkinlaisten provokaatioiden järjestämiseen. Sullivan pitää mahdollisina esimerkiksi ohjuskokeita tai ydinkokeita. (Lähde: AFP)

Wall Streetillä ruma laskupäivä, S&P 500 -indeksi sukelsi neljä prosenttia

Yhdysvaltain osakemarkkinoilla oli keskiviikkona harvinaisen raju laskupäivä. Kaikki Wall Streetin keskeiset indeksit putosivat useilla prosenteilla.

Dow Jones -indeksi syöksyi 3,6 prosenttia ja laajapohjainen S&P 500 -indeksi 4 prosenttia, mikä oli kummankin indeksin suurin pudotus sitten kesäkuun 2020. Teknologiapainotteinen Nasdaq koki vuoden toiseksi pahimman laskupäivänsä, kun se sukelsi 4,7 prosenttia.

Laskun takana oli erityisesti vähittäiskauppaketju Targetin odotettua heikompi tulos, joka kasvatti huolia kiihtyvän inflaation vaikutuksista talouteen. (Lähde: AFP)

Säiliörekka kaatui Sastamalassa, tie 11 poikki tuntien ajan

Sastamalassa Pirkanmaalla on tapahtunut liikenneonnettomuus, jonka myötä valtatie 11 on kokonaan poikki useiden tuntien ajan.

Pirkanmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että säiliörekka kaatui kyljelleen noin kolme kilometriä Kiikoisista Porin suuntaan. Onnettomuudesta ei aiheutunut henkilövahinkoja, mutta rekasta on valunut tielle öljyä, ja raivaustyöt kestävät tunteja.

Onnettomuuspaikan kiertotie on Jaaran kautta.

Onnettomuus sattui puoli neljän aikoihin yöllä.

Vantaan sellimurhan käsittely jatkuu käräjäoikeudessa – tarkoituksena kuulla syytettyjä sekä samassa sellissä olleita muita vankeja

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa jatkuu tänään Vantaan vankilan sellimurhan käsittely.

19- ja 23-vuotiaiden miesten syytetään murhanneen parikymppisen uhrin Vantaan vankilan matkasellissä tammikuussa. Tänään syytettyjä on tarkoitus kuulla, jos he haluavat tulla kuulluksi.

Lisäksi oikeus kuulee todistajina kahta kolmesta muusta miehestä, jotka olivat samassa matkasellissä syytettyjen ja uhrin lisäksi. Kolmas heistä todistaa huomenna.

Syyttäjien mukaan syytetyt kohdistivat uhriin kidutuksenomaista väkivaltaa ja nöyryyttivät tätä noin kahden vuorokauden ajan. Murhan lisäksi miehiä syytetään uhrin törkeistä raiskauksista.

Eintracht Frankfurt juhli Eurooppa-liigan voittoa – Glen Kamaran Rangersille jättipettymys rangaistuspotkukisassa

Eintracht Frankfurt on voittanut jalkapallon Eurooppa-liigan loppuottelussa Rangersin rangaistuspotkukisassa. Joukkueet etenivät rangaistuspotkukisaan 1–1-tilanteessa. Rankkareissa jokainen Frankfurtin viidestä laukojasta onnistui. Rangersin neljäs laukoja Aaron Ramsey epäonnistui, joten saksalaisseura vei rangaistuspotkukilpailun nimiinsä 5–4.

Suomen maajoukkuemies Glen Kamara oli Rangersin avauksessa. Hänet otettiin vaihtoon toisen puoliajan jälkeen. Finaali pelattiin Sevillassa.

Ahon tasoitusmaali siivitti Carolinan voittoon pudotuspelisarjan avauksessa

Carolina Hurricanes aloitti jääkiekon NHL:n toisen pudotuspelikierroksen sarjansa 2–1-kotivoitolla New York Rangersista, vaikka vierasjoukkue piti johtoasemaa lähes läpi koko ottelun.

Rangers johti pitkään Filip Chytilin avauserän maalilla, mutta Sebastian Aho toi Carolinan tasoihin reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Ian Cole teki jatkoerän neljännellä minuutilla ratkaisumaalin, johon merkittiin toiseksi syöttäjäksi Jesperi Kotkaniemi.

Jatkopaikkaan vaaditaan neljä voittoa.