Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN:n tähtitoimittaja varoittaa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyden seurauksista: "Ei todellakaan anna kunniaa"

Uutiskanava CNN:n politiikan toimittaja kyseenalaistaa keskustelun Suomen ja Ruotsin Nato-hakemuksista. Valkoisen talon reportteri Stephen Collinson äimistelee kolumnissaan sitä, kuinka "silmiinpistävän" vähän keskustelua käydään kahden Pohjoismaan Nato-ratkaisun järkevyydestä.

– Kahden Pohjoismaan liittyminen olisi Ukrainan sodan merkittävin geopoliittinen tulos, joka muuttaisi strategista turvallisuuskuvaa Koillis-Euroopassa ja lisäisi satoja maileja Naton suoraa rajaa Venäjän kanssa, Collinson kirjoittaa.

Hän varoittaa, että Naton laajentaminen voisi myös aiheuttaa vakavia jälkiheijastuksia.

– Nato-rajan kaksinkertaistaminen Venäjän kanssa olisi henkilökohtainen isku Vladimir Putinille, joka on keskittynyt puolustusliiton heikentämiseen siitä lähtien, kun hänestä tuli Venäjän presidentti yli 20 vuotta sitten, Collinson kirjoittaa ja kysyy:

– Voisiko kaksi uutta Naton jäsentä pahentaa Venäjän johtajan vainoharhaisuutta nyt, kun lännen ja Moskovan jännite on kireimmillään vuosikymmeniin.

Kolumninsa lopussa Collinson kuitenkin myöntää, että Naton laajentaminen lisäisi Euroopan turvallisuutta.

– Mutta se, että tällainen muutos tapahtuu ilman laajaa julkista keskustelua seurauksista, ei todellakaan anna kunniaa demokratioille, joita Nato aikanaan perustettiin puolustamaan.

Collinson on yksi CNN:n tähtirepottereista, joka seuraa Valkoista taloa ja muuta USA:n politiikkaa.

Lue englanninkielinen kolumni kokonaan tästä.