Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sanna Marin italialaislehdelle: "Kukaan ei voi pakottaa meille ydinaseita tai pysyviä tukikohtia"

Suomen maaperälle mahdollisesti sijoitettavilla Naton ydinaseilla tai sotilastukikohdilla ei näyttäisi olevan kannatusta Suomessa. Asia ilmenee pääministeri Sanna Marinin (sd.) italialaislehdelle antamasta haastattelusta, josta uutisoi muun muassa brittiläinen Sky News.

– Kukaan ei voi pakottaa meille ydinaseita tai pysyviä tukikohtia, jos emme halua niitä. Siksi katson, että tämä kysymys ei ole (neuvottelujen) esityslistalla. Meillä ei näytä olevan edes kiinnostusta ydinaseiden sijoittamiseen tai Naton tukikohtien avaamiseen Suomessa, Marin sanoi italialaiselle Corriere Della Sera -lehdelle.

Suomi ja Ruotsi hakivat keskiviikkona virallisesti Naton jäsenyyttä, mutta Turkki vastustaa liittymisprosessia.

Puolen päivän jälkeen Marin oikoi tviitissään asiasta tänään uutisoinutta Reutersia. Uutistoimiston mukaan Suomi ei sallisi ydinaseiden tai Naton sotilastukikohtien sijoittamista maahan.

Marin korostaa, ettei "ole sulkenut ovia miltään tulevilta ratkaisuilta koskien Nato-jäsenyyttä, vaan kuvannut Suomen keskittyvän nyt jäsenyysneuvotteluihin". Marin tviittasi myös, että tarpeen mukaan myös italialaislehdeltä pyydetään oikaisua.