Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen brittivakooja: Putin on niin vakavasti sairas, että kokoukset on jaettu osiin

Entinen brittivakooja Christopher Steele kertoo LBC-radioasemalle, että Venäjän hallituksessa kasvaa kaaos, kun presidentti Vladimir Putinin salaperäinen sairaus on jättänyt hänet lääkäreiden ympäröimäksi ja jatkuvan lääketieteellisen hoidon tarpeeseen.

Steele kirjoitti asiakirjan väitetystä Venäjän ja Donald Trumpin vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan välisestä juonittelusta.

Hän sanoo, että presidentin sairauden "tarkkoja yksityiskohtia" ei tiedetä.

Steele kuitenkin kertoo, että lääkärit seuraavat Putinia "jatkuvasti" sekä lisäsi, että hän ei näyttänyt pystyvän selviytymään turvallisuusneuvoston kokouksista ilman, että hän olisi tarvinnut taukoa hoitoonsa.

– Turvallisuusneuvoston kokoukset, joiden oletetaan kestävän koko tunnin, on itse asiassa jaettu useisiin osiin... hän menee ulos ja saa jonkinlaista lääketieteellistä hoitoa näiden osioiden välillä, Steele kertoi LBC:lle.

– Ja niin selvästi hän on vakavasti sairas, tarkoitan, kuinka lopullista tai parantumatonta se on, ei ole selvää... emme voi olla täysin varmoja. Mutta sillä on varmasti erittäin vakava vaikutus Venäjän hallintoon tällä hetkellä.

Steele sanoi haastattelussa, että Kremlissä on yhä enemmän sekasortoa ja itse asiassa kaaosta.

Putinilta, joka on yhä sairastuneempi, ei tule selkeää poliittista johtajuutta ja armeijan kannalta komentorakenteet eivät toimi niin kuin niiden pitäisi.