Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä harkitsee vaihtavansa ukrainalaisen petturioligarkin Azovstalin sotilaihin

Venäjä saattaa olla valmis vaihtamaan Azovstalin terästehtaalta Mariupolista vangittuja sotilaita Ukrainan vangitsemaan ukrainalaisoligarkki Viktor Medvedtshukiin, sanoi Venäjän neuvotteluryhmään kuuluva Leonid Slutski lauantaina.

– Mietimme sitä mahdollisuutta, Slutski sanoi Ria Novosti -uutistoimiston mukaan.

Maanpetoksesta epäilty Medvedtshuk pakeni kotiarestistaan sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, mutta hänet saatiin myöhemmin kiinni.

Venäjän korkeimman oikeuden on määrä myöhemmin tässä kuussa määritellä piiritettyä Mariupolia viikkokausia puolustanut Azovin rykmentti terroristijärjestöksi, mikä saattaa mutkistaa vankien vaihtoa.

Donetskin separatistijoukkojen johtaja Denis Pushilin sanoi lauantaina, että terästehtaalta vangitut tulisi viedä oikeuden eteen.

Venäjä lätkäisi liki tuhannelle amerikkalaiselle maahantulokiellon

Venäjä kielsi lauantaina maahantulon liki tuhannelta nimekkäältä amerikkalaiselta. Heidän joukossaan olivat muun muassa Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden, Facebookin johtaja Mark Zuckerberg ja näyttelijä Morgan Freeman.

Venäjä on jo aikaisemmin ilmoittanut pakotteista, jotka koskevat monia kieltolistalle joutuneita kuten Bidenia, ulkoministeri Antony Blinkenia ja puolustusministeri Lloyd Austinia.

– Vastapakotteet ovat välttämättömiä, ja niiden tarkoituksena on hillitä Yhdysvaltoja, joka yrittää luoda neokolonialistisen "maailmanjärjestyksen" koko muulle planeetalle, perusteli Venäjän ulkoministeriö lausunnossaan.

Toisaalta Venäjä ilmoitti olevansa valmis "rehelliseen vuoropuheluun" ja halusi erottaa toisistaan Yhdysvaltain kansan ja venäläisvastaisuutta lietsovat viranomaiset.

Yhteensä 963 amerikkalaisen lisäksi kieltolistalle pantiin myös 26 kanadalaista, muun muassa maan pääministerin vaimo Sophie Trudeau.