Ukrainan EU-jäsenyys 15–20 vuoden päässä, arvioi Ranskan Eurooppa-ministeri

Ukrainasta voi tulla EU:n jäsen 15–20 vuoden kuluessa, sanoo Ranskan Eurooppa-ministeri. Ukraina on toivonut, että maan jäsenyyshakemus unioniin etenisi pikatahtia.

– Meidän on oltava rehellisiä. Jos sanotte, että Ukraina liittyy Euroopan unioniin kuudessa kuukaudessa tai vuodessa tai kahdessa, valehtelette. Se kestää todennäköisesti 15 tai 20 vuotta, se vie pitkän ajan, sanoi Eurooppa-ministeri Clement Beaune.

– En halua tarjota ukrainalaisille illuusioita tai valheita, ministeri jatkoi.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on esittänyt EU-jäsenyyden vaihtoehdoksi löyhempää "Euroopan poliittista yhteisöä", joka toimisi eräänlaisena EU:n odotushuoneena.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi lauantaina, ettei Ukraina ole kiinnostunut tällaisesta kompromissista, vaan haluaa, että prosessi kohti EU:n täysjäsenyyttä alkaa välittömästi.

Beaune korosti, ettei Macronin ehdottama poliittinen yhteisö ole vaihtoehto jäsenyydelle, vaan jäsenyys on edelleen mahdollista myöhemmin.

Macronin ehdotuksesta on tarkoitus keskustella ensi kuun lopussa EU:n huippukokouksessa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut