Poliisi epäili yrittäjää koronarajoitusten rikkomisesta ja julkaisi tämän nimen – tutkinnanjohtaja sai syytteen virkarikoksesta

Rikoskomisario on saanut syytteen virkasalaisuuden rikkomisesta, koska hän julkaisi koronarajoitusten rikkomisesta epäillyn yrittäjän henkilöllisyyden tiedotteessa.

Syytettä käsiteltiin tiistaina Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Taustalla on Itä-Suomen poliisilaitoksen maaliskuussa 2021 julkaisema tiedote, jossa poliisi pyysi yrittäjän kanssa tekemisissä olleita ilmoittautumaan terveysviranomaisille mahdollisten koronavirustartuntojen jäljittämistä varten.

Yrittäjä vaatii nimen julkaisun vuoksi valtiolta merkittäviä vahingonkorvauksia. Valtio kiistää vaateet.

Rikoskomisario kiistää syyllistyneensä rikokseen. Hän katsoo, että hänellä oli esitutkintalain mukaan oikeus julkistaa epäillyn nimi lisävahinkojen estämiseksi. Vastauksessaan käräjäoikeudelle poliisi viittaa terveysviranomaisten lausuntoon, jonka mukaan naisesta lähtöisin olevassa tartuntaketjussa oli yhteensä 18 tartuntaa.

Asiasta uutisoi myös Helsingin Sanomat.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut