Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvalloissa paljastui tuore suunnitelma entisen presidentin George W. Bushin murhaamiseksi

Yhdysvalloissa on paljastunut murhasuunnitelma maan entistä presidenttiä George W. Bushia vastaan. Yhdysvaltain oikeusministeriön julkaiseman tiedon mukaan liittovaltion poliisi FBI on pidättänyt Ohiossa asuneen Irakin kansalaisen Shihab Ahmed Shihab Shihabin, joka saapui maahan vuonna 2020 turvapaikanhakijana, epäiltynä suunnitelmasta murhata vuosina 2001–2009 presidenttinä toimineen Bushin.

Asiasta uutisoi muun muassa talouslehti Forbes.

Mies yritti oikeusministeriön mukaan muun muassa järjestää neljä muuta Irakin kansalaista laittomasti maahan auttamaan murhatyössä. Syynä murhan suunnitteluun oli kosto irakilaisten kuolemista Irakin sodan aikana.

Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin ja syrjäytti maan johtajan Saddam Husseinin vuonna 2003.

Forbesin mukaan Shihab oli kertonut joistain osista suunnitelmaansa FBI:n soluttautujalle, joka esitti tarjoavansa salakuljetuspalveluita ja asiakirjaväärennöksiä. Shihab oli muun muassa kertonut maahan saapuvien olevan Saddam Husseinin Baath-puolueen jäseniä. Lisäksi hän oli kysellyt presidentin turvajärjestelyistä sekä pyrkinyt hankkimaan poliisiunivormuja. Mies oli myös pohtinut ääneen, riittäisikö neljä miestä murhahankkeen toteuttamiseen.

Shihab oli myös matkannut Dallasiin Texasin osavaltioon tarkkailemaan Bushin asuinpaikkaa.