Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Asunnonetsijä haluaa yhä useammin oman esittelyajan, Twitter suostuu maksamaan 150 miljoonan dollarin sakot

Asuntojen yksityisesittelyjä järjestetään nyt enemmän kuin koronapandemiaa edeltävänä aikana. Asunnon ostajat arvostavat rauhallista tutustumista asuntoon itselleen sopivana aikana.

Kiinteistövälittäjien arvioiden mukaan asuntojen yksityisesittelyiden osuus kasvaa tulevaisuudessa. Arvokohteita esitellään käytännössä pelkästään yhdelle kiinnostuneelle asiakkaalle kerrallaan.

Kaikille asunnon ostoaikeissa oleville suunnatuilla yleisesittelyillä on yhä kysyntää. Suositussa kohteessa se helpottaa myös kiinteistövälittäjän työtä, sillä yksityisnäytöt vievät paljon aikaa ja vaativat järjestelyitä.

Epävakainen säärintama saapuu Suomeen

Sää viilenee tänään suuressa osassa maata. Ainoastaan maan pohjoisosassa lämpötilat pysyvät korkeampina ja lämpötila voi paikoin nousta parinkymmenen asteen kieppeille. Muualla maassa jäädään alle kahteenkymmeneen asteeseen, paikoin selvästi alemmaksi.

Lämpötilaa pudottaa saderintama, joka saapuu aamuyöllä ja kulkee maan etelä- ja länsiosien läpi Kymenlaaksosta Pohjanmaalle. Sade on erittäin runsasta laajalla alueella.

Suurimmassa osassa maata päivä on kuitenkin poutainen.

Tänään on helatorstai eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivä

Tänäinen helatorstai merkitsee uskonnollisessa mielessä Kristuksen taivaaseenastumisen päivää.

Raamatun mukaan Jeesus näyttäytyi pääsiäisen ylösnousemuksensa jälkeen maan päällä 40 päivän aikana, joiden kuluessa hän opetti seuraajiaan. Sen jälkeen Jeesus astui taivaaseen.

Suomessa helatorstai oli aiemmin tärkeä pyhäpäivä, mutta nykyisin sen merkitys on arkipäiväistynyt yhdeksi vapaapäiväksi työviikon lopulla. Sana hela viittaa ruotsinkieliseen sanaan helig eli pyhään.

Pakanuuden ajalta periytyvä hela oli kevään juhla kylvökauden alkaessa, ja silloin toivottiin jumalilta hyvää satoa. Tuolloin saatettiin sytyttää aukeille paikoille helavalkeita eli kokkoja.

Bidenit aikovat vierailla lähipäivinä kouluampumisen järkyttämässä Texasissa

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden aikoo vierailla kouluampumisen järkyttämässä Texasissa lähipäivinä puolisonsa Jill Bidenin kanssa. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja uutiskanava CNN.

Uvaldessa tapahtuneessa kouluampumisessa on kuollut ainakin 19 lasta ja kaksi opettajaa. Lisäksi useat ovat haavoittuneet, ja osa on kriittisessä tilassa.

Biden kertoo olevansa lopen kyllästynyt siihen, mitä maassa tapahtuu. Presidentin mukaan maalaisjärkeen perustuva aselakiuudistus ei estäisi jok'ikistä tragediaa, mutta sillä olisi silti merkittävä vaikutus.

Hän peräänkuulutti selkärankaa ja rohkeutta nousta vaikutusvaltaisia aselobbareita vastaan.

Texasilaispoliitikko keskeytti lehdistötilaisuuden ja syytti kouluampumisen olevan republikaanikuvernöörin vastuulla

Yhdysvaltain lisääntyvän aseväkivallan vuoksi kihissyt texasilainen demokraattipoliitikko Beto O'Rourke on ripittänyt kotiosavaltiotaan järkyttäneestä Uvalden kouluampumisesta osavaltion republikaanikuvernööriä Greg Abbottia.

O'Rourke keskeytti ampumista käsittelevässä lehdistötilaisuudessa Abbottin puheen, osoitti kuvernööriä ja syytti, ettei tämä ollut tehnyt mitään vähentääkseen aseväkivaltaa.

Demokraatti väitti kouluampumisen olleen Abbottin syytä. O'Rourken mukaan ampuminen oli täysin ennustettavissa.

Lavalta huudettiin O'Rourkelle ja väitettiin hänen toimivan sopimattomasti. Kun demokraatti ei suostunut perääntymään, poliisi puuttui tilanteeseen ja poliitikkojen puheet kovenivat. (Lähde: AFP)

Twitter suostuu maksamaan 150 miljoonan dollarin sakot luovutettuaan käyttäjien yhteystietoja mainostajille

Sosiaalisen median yhtiö Twitter on suostunut maksamaan 150 miljoonan dollarin sakon, kertovat Yhdysvaltojen viranomaiset. Sakot ovat osa sopimusta, jolla ratkaistaan yhtiön pikaviestipalvelun käyttäjien tekemät valitukset.

Yhdysvaltalaisviranomaiset ovat syyttäneet Twitterin luovuttaneen palvelunsa käyttäjien antamia puhelinnumeroita sekä sähköpostiosoitteita mainostajille.

Palvelun käyttäjät olivat luovuttaneet yhteystietonsa yhtiölle turvallisuuden parantamista varten. (Lähde: AFP)

Senegalissa 11 vastasyntynyttä kuollut sairaalapalossa

Senegalissa 11 vastasyntynyttä vauvaa on kuollut sairaalassa syttyneessä tulipalossa, kertoo maan presidentti Macky Sall.

Tulipalo sattui maan länsiosassa sijaitsevassa Tivaouanen kaupungissa.

Senegalilaisen poliitikon Diop Syn mukaan tulipalo olisi ollut seurausta oikosulusta. Palo oli levinnyt hänen mukaansa nopeasti.

Kaupungin pormestarin mukaan kolme vauvaa saatiin pelastettua.

Paikallisen median mukaan sairaala oli vihitty tuoreeltaan käyttöön.

Senegalissa sattui vastaavanlainen tapaus myös huhtikuun lopulla. Tuolloin maan pohjoisosassa Lingueren kaupungissa sijaitsevassa sairaalassa syttyneessä tulipalossa kuoli neljä vastasyntynyttä. (Lähde: AFP)

Yhdysvallat aikoo kutsua koolle YK:n turvallisuusneuvoston äänestämään Pohjois-Korean pakotteiden kiristämisestä

Yhdysvaltojen odotetaan kutsuvan koolle YK:n turvallisuusneuvosto äänestämään Pohjois-Koreaan kohdistuvien pakotteiden kiristämisestä. Syynä ovat Pohjois-Korean tekemät ohjuskokeet.

Asiasta uutistoimisto AFP:lle kertonut virkamieslähde sanoo, että äänestys voisi olla lähipäivinä.

Pohjois-Korea testasi varhain keskiviikkona kolmea ballistista ohjusta, joista yksi oli mannertenvälinen, kertoi Etelä-Korean armeija.

Ohjuskoe tehtiin heti sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Joe Biden oli päättänyt Aasian-matkansa Etelä-Koreaan ja Japaniin. (Lähde: AFP)

Leijonat pelaa pääsystä mitalipeleihin

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kohtaa tänään Tampereella pelattavassa MM-kilpailujen puolivälieräottelussa Slovakian. Ottelu alkaa kello 20.20. Voittaja etenee lauantain välierään, häviäjän pelit päättyvät.

Ruotsi ja Kanada pelaavat puolivälieränsä Tampereella jo kello 16.20. Helsingin jäähallissa pelataan puolivälierät kello 16.20 Saksa–Tshekki ja kello 20.20 Sveitsi–Yhdysvallat.