Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroviisuvoittaja Kalush Orchestra huutokauppaa viisupokaalin Ukrainan armeijan hyväksi

Euroviisut voittanut Ukrainan edustaja Kalush Orchestra huutokauppaa viisujen voittopokaalinsa. Keskiviikkona avatun huutokaupan tuotot lahjoitetaan Ukrainan armeijaa tukevalle säätiölle.

Yhtye ilmoitti huutokaupasta muun muassa Instagram-tilillään.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Euroviisujen lasinen mikrofonipokaali huutokaupataan eteenpäin. Euroviisuja organisoiva taho Euroopan yleisradioyhtiö EBU on antanut hyväksyntänsä huutokaupalle.

Samalla yhtye arpoo keulakuvansa Oleh Psjukin ikonisen pinkin kalastajahatun, joka oli Psjukin päässä Euroviisuissa. Arvontaan voi osallistua 5 euron arvontalipukkeella.

Torstai-iltapäivään mennessä yhtye oli kerännyt tempauksellaan jo yli 80 000 euroa. Huutokaupan korkein tarjous pokaalista oli noin 18 000 euroa. Huutokauppa ja arvonta päättyvät lauantaina.

Lisäksi yhtye huutokauppaa myös digitaalisen version eli NFT:n voittopokaalista.

Kalush Orchestra voitti Italian Torinossa Euroviisut ylivoimaisella pistesaaliilla edustuskappaleellaan Stefania. Yhtye sai lähes täydet yleisöäänet ja enemmän yleisöpisteitä kuin yksikään maa viisuissa aiemmin.