Puhemies Vanhanen vakuutteli Suomen yhteistyökyvystä Naton kokouksessa Vilnassa

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) puhui maanantaina Naton parlamentaarisessa yleiskokouksessa Vilnassa. Vanhanen käsitteli puheessaan Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, Suomen Nato-jäsenyyshakemukseen johtaneita syitä ja Suomen roolia turvallisuuden vahvistajana.

– Suomi ei tehnyt päätöstä Naton jäseneksi hakemisesta kevein perustein. Päätös perustui huolelliseen turvallisuusympäristön analyysiin ja demokraattiseen prosessiin, Vanhanen sanoi.

Vanhasen mukaan Suomen Nato-jäsenyys lisäisi Itämeren alueen vakautta ja vahvistaisi koko transatlanttista turvallisuutta. Hän vakuutteli Suomen yhteistyöhalukkuudesta.

– On ymmärrettävää, että prosessin aikana voi nousta esiin monenlaisia kysymyksiä. Teemme osamme käydäksemme rakentavaa keskustelua liittolaistemme kanssa ja olemme valmiit jatkamaan sitä kaikkien esiin nousevien aiheiden suhteen, Vanhanen sanoi.

Hän esitti toiveen Suomen jäsenhakemuksen nopeasta ratifioinnista.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut