Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläismediat: Biden "perui sodan Venäjää vastaan", Lavrov kiitteli heti Yhdysvaltoja "järkevistä arvoista"

Venäläislehti Kommersant toteaa Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin "peruneen sodan Venäjää vastaan".

Lehti viittaa Bidenin New York Timesissa julkaisemaan artikkeliin, jossa "hän hahmottelee Yhdysvaltain Ukrainan-strategian tavoitteita ja ettei Yhdysvallat tavoittele sotaa Venäjän kanssa, eikä näe tarvetta ydinaseiden käytölle".

Myös Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov toteaa RBC-lehden mukaan säyseästi Yhdysvaltojen suuntaan: "Olemme kuulleet Washingtonista merkkejä järkevistä arvioista."

RBC:n mukaan Lavrov pitää "järkevänä" Yhdysvaltojen kantaa, mitä tulee viimeisimpiin Ukrainan asetoimituksiin. Tällä lehti viittaa Yhdysvaltain näkemyksiin siitä, ettei Ukraina käytä saamiaan aseita "iskeäkseen kohteisiin Venäjällä".

Sen sijaan Ukrainaa Lavrov sivaltaa tylysti sanomalla sen "ylittävän kaikki säädyllisyyden rajat" ja "pyrkivän provosoimaan länttä sotatoimiin".

Osansa Lavrovilta sai myös Nato: "Millään järjestöllä ei ole oikeutta vaatia määräävää asemaa euroatlanttisella alueella, mutta Nato tekee juuri niin."