Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liettua keräsi lähes 6 miljoonaa euroa Ukrainalle ostettavaa lennokkia varten – valmistaja ilmoitti antavansa sen ilmaiseksi

Turkkilainen lennokkivalmistaja Baykar on kertoo lahjoittavansa Bayraktar TB2 -taistelulennokin Liettuaan Ukrainaan luovuttamista varten. Yritys ilmoitti asiasta sen jälkeen, kun liettualaiset keräsivät joukkorahoituskampanjalla lähes 6 miljoonaa euroa lennokin ostamiseksi. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Liettuan puolustusministeriön mukaan Baykar toimittaa lennokin muutamassa viikossa, ja se tullaan maalaamaan Liettuan ja Ukrainan lipun väreihin.

– Tulimme Turkkiin sopimaan kaupan ehdoista, mutta he olivatkin valmistelleet mitä mieluisimman yllätyksen meille, Liettuan varapuolustusministeri Vilius Semaska sanoi tiedotteella.

Baykar vahvisti lahjoituksen Twitter-tilillään ja kertoi toivovansa, että joukkorahoituksella kerätyt varat käytetään humanitääriseen apuun Ukrainassa.

Ukraina on hyödyntänyt Bayraktar-lennokkeja sodan aikana tehokkaasti käyttäen niitä iskuissa etulinjan taakse.