Entinen pääministeri Paavo Lipponen HS:n mielipidekirjoituksessa: "Nato-uho paljastaa suomalaisten järkyttävän itsetunnon puutteen"

Entinen pääministeri Paavo Lipponen (sd.) sanoo perjantaina Helsingin Sanomien julkaisemassa mielipidekirjoituksessa, että Suomi ei ”liity länteen” tullessaan Naton jäseneksi.

– Nato-uho paljastaa järkyttävän itsetunnon puutteen maassa, joka on edelläkävijä demokratiana ja oikeusvaltiona. Suomi on myös taistellut näiden arvojen puolesta muiden katsoessa vierestä, sanotaan tekstissä.

Lipposen mukaan EU:n jäsenyys oli Suomen lännettymisen kehityksen päätepiste, paljon suurempi muutos kuin Naton jäsenyys. Hän toteaa myös, että 1990-luvulta alkaen Suomi on mennyt niin lähelle Natoa kuin mahdollista.

Lipposen mukaan Naton jäsenyys ei saa viedä Suomea itäeurooppalaiseen, autoritaariseen suuntaan, presidenttijohtoiseen, virkavaltaiseen turvavaltioon.

– Nato-uhosta on hyvä laskeutua maan pinnalle ja lopettaa ”lännettyvä” rähmälläänolo, Lipponen kirjoittaa.

Lipponen toimi pääministerinä vuosina 1995–2003. Hän kirjoitti Demokraatti-lehden kolumnissaan huhtikuussa, että "olisi kaikin puolin välttämätöntä, että sekä Suomi että Ruotsi liittyisivät tänä vuonna Natoon".

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut