Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Selvitys valmistui: Ilmarinen kiistää purkaneensa miestyöntekijänsä työsuhteen tämän ilmoitettua avioituneensa miehen kanssa

Ilmarinen kiistää purkaneensa miestyöntekijänsä työsuhteen koeajalla tämän ilmoitettua avioituneensa miehen kanssa.

Työeläkevakuutusyhtiön juuri valmistuneessa selvityksessä ei ole tullut esiin mitään sellaista, joka antaisi aihetta seuraamuksiin sukupuolisyrjinnästä.

Toni meni miehen kanssa naimisiin ja kertoi siitä töissä – Seuraavana päivänä tuli kenkää

Ilmarisen tiedotteen mukaan miehen työsuhteen päättäminen ja siihen johtaneet tapahtumat on käyty perusteellisesti läpi sekä sisäisesti että ulkopuolisen asiantuntijan kanssa. Ilmarisen mukaan työntekijän työsuhteen päättämiselle koeajalla on ollut työsopimuslain mukaiset, dokumentoidut perusteet pidemmältä aikaväliltä.

– Yksityisyydensuojan vuoksi emme voi julkisesti kertoa työsuhteen päättämisen perusteita, mutta syyt liittyvät aina työhön, eikä asialla ole mitään tekemistä työntekijän seksuaalisen suuntautumisen tai siviilisäädyn kanssa. Epäasiallista tai syrjivää käytöstä emme hyväksy keneltäkään, Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä sanoo tiedotteessa.

Työsuhteen päättämisen lisäksi Ilmarisessa on selvitetty julkisuudessa esitettyä väitettä siitä, että esihenkilö olisi kommentoinut epäasiallisesti työntekijän seksuaalista suuntautumista. Selvityksessä ei ole löydetty näyttöä, joka tukisi entisen työntekijän väitettä. Tapauksella ei ole ulkopuolisia todistajia.

Esihenkilö kiistää käyneensä väitetyn mukaista keskustelua tai edes tavanneensa työntekijää sanottuna ajankohtana. Hän pitää esitettyä syytöstä loukkaavana ja sen sisältöä vahvasti omien arvojensa vastaisena.

Kuulemisten lisäksi tapahtumien kulkua on selvitetty työkalentereista ja kulunvalvontatiedoista. Näistä ei ole löytynyt näyttöä sille, että henkilöt olisivat kohdanneet kerrottuna ajankohtana.