Peskov: ”Liettuan päätös saartaa Kaliningrad on ennennäkemätön, ryhdymme muutaman päivän sisällä toimiin”

Liettuan viikonloppuna käyttöön ottamat EU-pakotteet ovat herättäneet Venäjällä raivoa. Kaliningradin kuvernööri Anton Alihanov vaatii Lentan mukaan nyt EU:n komissiota muuttamaan pakotteita.

Venäjän parlamentin ylähuoneen eli liittoneuvoston senaattori Andrei Klimovilla oli Lentan mukaan maanantaina vielä tiukempi kanta asiaan:

– Ellei EU poista "Kaliningradin saartoa", Venäjällä on vapaat kädet ratkaista asia keinolla millä hyvänsä.

Liettua ilmoitti viime viikon lopulla, että se lopettaa maansa läpi kulkevien, pakotteiden alaisena olevien tavaroiden kauttakulun Kaliningradista ja Kaliningradiin.

Lentan mukaan Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi sunnuntaina, että ”tilanne, jossa Liettua on päättänyt estää rautateitse kauttakulun Kaliningradin alueen läpi, on erittäin vakava ja vaatii hyvin perusteellista analyysia”.

Maanantaina Lenta kertoo Peskovin todenneen, että "Liettuan päätös saartaa Kaliningrad on ennennäkemätön. Venäjä ryhtyy muutaman päivän sisällä toimiin.”

EU:n Venäjää kohtaan asettamat pakotteet johtuvat Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan.

Liettua lopetti pakotetavaroiden kulun Kaliningradiin ja Kaliningradista? – "Katsotaan, mitä aluksia Itämerellä on vapaina"

Lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut