”Vilna hyväntahtoinen, kauttakulkusopimus voimassa, vain pakotetuotteet estetty”, Liettuan pääministeri kiistää Kaliningradin saarron

Liettuan pääministeri Ingrida Šimonytė kiistää Kaliningradin saarron. Pääministerin mukaan EU:n, Liettuan ja Venäjän välinen kauttakulkusopimus on edelleen voimassa. Pakotteiden piiriin kuulumattomia tavaroita voidaan kuljettaa.

– Kauttakulkukielto kohdistuu vain pakotteiden alaisiin tavaroihin, Šimonytė sanoo venäläislehti Lentan mukaan.

– Pakotteita on asetettu viime viikonlopusta lähtien joillekin niin sanottuun pakotepakettiin sisältyville tavaroille, erityisesti teräkselle ja rautametalleille. Sopimusosapuolille on ilmoitettu pakotteiden käyttöönotosta.

Šimonytė korostaa venäläislehden haastattelussa, että ”Vilna osoitti hyväntahdon elettä jättämällä perumatta matkustajakuljetussopimuksen, vaikka Venäjä ei pakotteiden vuoksi pystynyt maksamaan sitä”.

Liettua esti viikonloppuna pakotteiden alaisten tavaroiden kuljetuksen Venäjälle kuuluvasta Kaliningradista ja Kaliningradiin. Venäjä on uhannut asian tiimoilta nopeita vastatoimia Liettuaa kohtaan.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut