Venäjän ex-presidentti Medvedev uhkaa Moldovaa energiatoimitusten ja muiden ”resurssien” katkaisemisella

Venäjän entinen presidentti, turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev uhkaa nyt Moldovaa, koska "maa ilmoitti ottavansa EU-pakotteita käyttöön".

Medvedev kirjoitti lauantaina, kuinka ”Moldovan valtion vauhdikas devalvaatio noudattaa Ukrainan kuviota, jossa viha maatamme kohtaan nostetaan etualalle.”

– Moldovan presidentti ei piittaa kansansa suuren osan tahdosta, vaan toimii eurooppalaisten ja ulkomaisten reseptien mukaan.

Medvedevin mukaan Moldova ”juoksee veturin edessä” EU-pyrkimyksissään.

– Yrittäessään miellyttää uusia isäntiään, olematta EU:ssa, he ovat valmiita liittymään EU:n pakotteisiin maatamme vastaan. Yrittäkööt. Sitten he voivat olla sataprosenttisen varmoja, että energia ja muut resurssit eivät ole vain kalliita – vaan he eivät saa niitä lainkaan. Annetaan heidän nauttia pakotteista ennen kuin he pääsevät EU:n jäseneksi, Medvedev ivaa.

Venäläismedia kertoi eilen, että Moldova ryhtyy mukaan EU:n Venäjä-pakotteisiin. Maan parlamentin puhemies Igor Grosu oli ottanut asiaan kantaa televisiossa.

– Totta kai liitymme uusiin pakotteisiin. Pakotteiden tarkoitus on pysäyttää sotilaalliset toimet, Grosu sanoi Kommersantin mukaan.

EU-maiden johtajat päättivät torstaina yksimielisesti, että hyväksyvät Ukrainan ja Moldovan EU:n virallisiksi jäsenehdokkaiksi. Johtajat kokoontuivat Brysselissä.

EU on asettanut pakotteita Venäjää vastaan, koska Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut