Putin ylistää asevoimiaan Luhanskin valtaamisesta: "Heidän pitäisi nyt levätä" – Shoigu väittää Ukrainan kärsineen yli 5 000 sotilaan tappiot alueella

Venäjän presidentti Vladimir Putin onnittelee Venäjän asevoimia "voiton saavuttamisesta" Ukrainassa Luhanskin alueella. Asiasta uutisoi muun muassa CNN.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu raportoi Putinille Venäjän joukkojen etenemisestä Luhanskissa maanantaisessa televisiolähetyksessä.

– 19. kesäkuuta alkaen (venäläiset) muodostelmat ja sotilasyksiköt suorittivat onnistuneesti hyökkäysoperaation yhdessä Luhanskin kansantasavallan kansanmiliisin joukkojen kanssa vapauttaakseen Luhanskin kansantasavallan, Shoigu sanoi.

Shoigu väitti lisäksi, että Lysytshanskin ja Sjeverodonetskin alue saarrettiin kahdessa viikossa, ja että Ukrainan asevoimat olisivat kärsineet lähes 5 500 sotilaan tappiot alueen taisteluissa.

Putin kertoi Shoigulle, että Luhanskin alueella taistelleet tullaan palkitsemaan heidän rohkeudestaan, ja että heidän pitäisi nyt levätä.

– Muiden sotilasyksiköiden, mukaan lukien idän ja lännen joukkojen, on täytettävä tehtävänsä aiemmin ehdotetun suunnitelman mukaisesti, Putin sanoi.

– Toivon, että kaikki onnistuu kuten Luhanskin alueella, hän lisäsi.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut