Medvedev viittaa ydinsodan mahdollisuuteen, jos sotarikostuomioistuin ryhtyy rankaisemaan Venäjää

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev viittasi keskiviikkona ydinsodan mahdollisuuteen, jos Kansainvälinen rikostuomioistuin (ICC) ryhtyy rankaisemaan Venäjää sen väitetyistä sotarikoksista Ukrainassa.

– Ajatus, että ICC rankaisisi maata, jolla on suurin ydin(ase)arsenaali, on sinänsä absurdi. Mahdollisesti se myös luo uhan ihmiskunnan olemassaololle, Medvedev ilmoitti viestissään Telegramissa.

Medvedev oli Venäjän presidentti vuosina 2008–2012 sekä sen jälkeen pääministeri vuoteen 2020 asti.

Hän syytti nyt Yhdysvaltoja siitä, että se haluaa saattaa Venäjän kansainvälisten tuomioistuinten eteen, vaikka Yhdysvaltoja itseään ei Medvedevin mukaan koskaan rangaista sen käymistä sodista. Hänen mukaansa Yhdysvaltain sodat ovat aiheuttaneet 20 miljoonan ihmisen kuoleman maailmanlaajuisesti.

Sen jälkeen kun Venäjän nykyinen presidentti Vladimir Putin lähetti joukkoja Ukrainaan helmikuun lopulla, Medvedev on sosiaalisessa mediassa säännöllisesti uhkaillut ja kritisoinut Venäjää arvostelevia.

Viime kuussa ex-presidentti kutsui rappeutuneiksi niitä venäläisiä, jotka vastustavat Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Medvedev vannoi ponnistelevansa "saadakseen heidät katoamaan".

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut