Venäläinen somepersoona Juri Dud sai sakot homopropagandalain nojalla – aiempi kanne oikeusministeriötä vastaan hylättiin

Venäläinen somepersoona Juri Dud on tuomittu 120 000 ruplan sakkoihin "homoseksuaalisuuden edistämisestä lasten keskuudessa". Tämänhetkisellä kurssilla 120 000 ruplaa on noin 2 000 euroa.

Asiasta kertoo talouslehti RBK.

Dud todettiin huhtikuussa ulkomaiseksi agentiksi. Hän nosti päätöksestä kanteen, koska hän ei omien sanojensa mukaan saanut asianmukaista ilmoitusta ulkomaisten agenttien rekisteriin merkitsemisestä.

Kanne hylättiin viime viikolla.

Ulkomaiseksi agentiksi voidaan Venäjällä nimeltä yritys, yhteisö tai henkilö, joka on saanut rahaa ulkomailta ja osallistuu poliittiseen toimintaan.

Ulkomaiseksi agentiksi nimetyn täytyy sisällyttää kaikkialla nimensä yhteyteen, että hän on ulkomainen agentti. Myös muiden tulee sanoa tällaisesta tahosta tai henkilöstä mainitessa, että tämä on ulkomainen agentti.

RBK:n uutisesta ei käy ilmi, mihin syyte homoseksuaalisuuden edistämisestä pohjautuu.

Dudia on aiemmin sakotettu lokakuussa 2021 "huumeiden edistämisestä" hänen Youtube-kanavallaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut