Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raportti: Sukupuolten tasa-arvo toteutumassa 132 vuoden päästä – Suomi toiseksi tasa-arvoisin maa

Sukupuolten tasa-arvo on toteutumassa nykytahdilla 132 vuoden päästä, ennustaa Maailman talousfoorumi raportissaan. Ennuste tasa-arvon saavuttamisesta edistyi nyt vain neljällä vuodella. Tasa-arvon edistymistä on heikentänyt viime aikoina koronapandemia ja hidas toipuminen siitä.

Tutkituista 146 maasta ainoastaan 20 prosenttia onnistui viimeisen vuoden aikana kuromaan umpeen sukupuolten välistä epätasa-arvoa vähintään prosentilla.

– Hallitusten ja yritysten tulisi tehdä kahdenlaisia toimia: kohdennettuja toimintatapoja, joilla tuetaan naisten paluuta työelämään ja naisten osaamisen kehittämistä tulevaisuuden toimialoja varten. Muuten viime vuosikymmenten kehitys uhkaa rapautua pysyvästi, sanoo Maailman talousfoorumin toimitusjohtaja Saadia Zahidi tiedotteessa.

Kaikkein tasa-arvoisin maa on raportin mukaan Islanti ja toisena on Suomi ennen Norjaa, Uutta-Seelantia ja Ruotsia.

Raportissa tarkastellaan tasa-arvoa neljällä alueella: taloudellinen osallistuminen ja mahdollisuudet, koulutuksen saavutettavuus, terveys sekä poliittinen valtuutus. Se tarkastelee myös viimeaikaisten globaalien shokkien vaikutusta sukupuolten tasa-arvoon työmarkkinoilla.