Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: 550 naista haastanut Uberin oikeuteen seksuaalisesta häirinnästä USA:ssa

USA:ssa 550 naista on haastanut Uberin oikeuteen seksuaalisen ahdistelun takia, kertoo BBC. Naismatkustajien lista Uberin kuskien rikoksista sisältää muun muassa kidnappaamisia, seksuaalisia ahdisteluja, raiskauksia, kyttäämistä ja muuta väkivaltaa.

Kanne jätettiin San Franciscon piirikunnan korkeimpaan oikeuteen keskiviikkona.

– Seksuaalinen ahdistelu on kammottava rikos ja otamme jokaisen raportin tosissaan, kommentoi Uberin edustaja BBC:lle.

Kanteen mukaan rikokset tapahtuivat useassa osavaltiossa. Kanteessa mainittiin myös, että 150 potentiaalista tapausta on vielä tutkinnan alla.

Oikeusjuttu väittää, että Uber sai jo vuonna 2014 tietää, että sen kuljettajat seksuaalisesti ahdistelivat ja raiskasivat naismatkustajia, mutta yritys piti kasvua tärkeämpänä kuin asiakkaiden turvallisuutta.

Viime kuussa Uber julkaisi turvallisuusraporttinsa, jonka mukaan vuonna 2020 Uberin asiakkaat USA:ssa raportoivat 998 seksuaalisen ahdistelun tapausta, joista 141 oli raiskauksia.

Turvallisuusraportin mukaan vuosina 2019–2020 raportoitiin 3 824 seksuaalisen ahdistelun tapausta. Vuosina 2017–2018 vastaava luku oli 5 981.