Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjä teki ohjusiskun Keski-Ukrainaan – kuolonuhreja 20

Venäjä on iskenyt torstaina kolmella ohjuksella Vinnytsjan kaupunkiin Keski-Ukrainassa, uutisoi Reuters.

Isku on tappanut tähän mennessä 20 ihmistä, joista yksi oli pieni lapsi. 25 henkilön kerrotaan loukkaantuneen tähän mennessä.

Ukrainan presidentinkanslian varapäällikkö Kyrylo Tymoshenko sanoo, että iskussa käytettiin Kalibr-risteilyohjuksia, jotka laukaistiin sukellusveneistä Mustallamerellä. Ukrainan kerrotaan torjuneen neljä Venäjän Vinnytsjaan laukaisemaa ohjusta.

Ukrainan kansallisen poliisin päällikkö Ihor Klymenko kertoi ensitietojen perusteella, että ohjukset osuivat toimistorakennukseen ja vaurioittivat lähellä olleita asuinrakennuksia ja aiheuttivat valtavan tulipalon, joka levisi parkkipaikalle ja sytytti ajoneuvoja.

Ukrainan valtio-omisteisen uutistoimisto Ukrinformin mukaan ainakin 50 ajoneuvoa on tulessa. Pelastusviranomaiset sammuttavat paloa parhaillaan.

– Tämän takia pyydämme maailmalta apua kansamme suojelemiseen venäläisiltä ohjuksilta, ukrainalainen toimittaja Illia Ponomarenko kirjoittaa Twitterissä.