Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helteet ja maastopalot jatkuvat yhä Euroopassa

Ennätykselliset helteet ja helteiden aiheuttamat maastopalot jatkuvat yhä Lounais-Euroopassa.

Maastopalot riehuvat Ranskassa, Portugalissa, Espanjassa ja Kreikassa sammutustöiden jatkuessa. Viikon alusta alkaen palot ovat tuhonneet tuhansia hehtaareja maa-alueita sekä surmanneet useita sammutustyöntekijöitä. Lounais-Ranskan Girondessa yli 10 000 hehtaaria metsää on palanut tiistaista lähtien.

Portugalissa on tähän mennessä helteistä johtuen kuollut lähes 240 ihmistä, maan viranomaiset kertoivat BBC:n mukaan.

Lämpötilojen kerrottiin ylittävän monin paikoin 40 astetta vielä maanantainakin. Kyseessä on jo toinen helleaalto viikkojen sisään. Helleaaltojen ja säiden ääri-ilmiöiden ennustetaan lisääntyvän ilmaston lämpenemisen myötä.

Britanniassa varoitettiin matkustamasta julkisilla liikennevälineillä

Britanniassa kansallinen sääpalvelu Met Office antoi lauantaina ensimmäistä kertaa niin sanotun punaisen säävaroituksen alkuviikolle. Lämpötilojen ennustettiin nousevan paikoitellen 40 asteeseen.

Lontoon pormestari Sadiq Khan kehotti lontoolaisia käyttämään julkisia liikennevälineitä vain, jos on "aivan pakko". Myös junayhtiöt varoittivat matkustajia välttämään matkustamista.