Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanskan tietosuojaviranomainen kieltää Googlen Chromebookin käytön osassa kouluja

Tanskan tietosuojaviranomainen kieltää Helsingörin kouluja käyttämästä Googlen kannettavia Chromebook-tietokoneita opetuksessa, kun kouluihin palataan kesälomilta.

Tietosuojaviranomainen perustelee kieltoa EU:n tietosuoja-asetuksella ja vaaralla siitä, että oppilaiden henkilötiedot voivat joutua Googlen Workspace-ohjelmiston kautta hakoteille eli käytännössä Yhdysvaltoihin.

Viranomaisen ratkaisu koskee Helsingörin kuntaa. Viranomaiset eivät ottaneet kantaa, ovatko muut kunnat rikkoneet tietosuoja-asetusta vastaan, kun ne käyttävät Chromebookeja. Kuntien halutaan nyt varmistavan, että asetusta ei rikota, ja ryhtyvän tarvittaessa asianmukaisiin toimiin.

Politiken-lehden mukaan Chromebookeja on ollut käytössä noin puolessa Tanskan kouluista.

Google on sanonut kirjallisessa kommentissa, että oppilaiden tietoja ei ole koskaan käytetty mainontaan tai muihin kaupallisiin tarkoituksiin ja että sen palveluista on tehty riippumaton ulkopuolinen selvitys.

--

Alun perin 16.7. julkaistua uutista korjattu 20.7. kello 12.50: Politiken-lehti on korjannut alkuperäistä uutistaan. Chromebookien käyttökielto koskee vain Helsingörin kunnan kouluja, ei koko Tanskan kouluja.