Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lietehyökkäystä Elokapinan mielenosoittajia vastaan perjantaina oli suunniteltu ennalta, kertoo poliisi – motiivi vielä selviteltävänä

Lietettä mielenosoittajien päälle Jyväskylässä ruiskuttaneet henkilöt olivat suunnitelleet tekoaan etukäteen, kertoo Sisä-Suomen poliisi. Poliisi on kuulustellut epäiltyjä, mutta tarkkaa motiivia teolle ei poliisin mukaan ole vielä saatu selville.

Ympäristöliike Elokapina järjesti perjantaina Jyväskylässä mielenosoituksen kaupungissa järjestettyjä rallikilpailuja vastaan. Ryhmä naamioituneita henkilöitä ruiskutti mielenosoittajien päälle vesipyssyillä lietettä, joka haisi eläimen lannalta.

Elokapinan mielenosoitus oli laillinen, poliisi toteaa. Mielenosoittajia häirinneitä epäillään tässä vaiheessa poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta, laittomasta naamioitumisesta, lievästä vahingonteosta ja lievästä pahoinpitelystä.

Perjantain tietojen mukaan häiritsijöitä oli kuusi. Sisä-Suomen poliisi kertoi tänään tiedotteessa, että epäillyt ovat poliisin tiedossa ja heitä on kuulusteltu.

Elokapinan protesti oli suunnattu ralli- ja autoteollisuutta vastaan. Lisäksi liike arvostelee Suomen MM-rallia viherpesusta.

Lauantaina taas Elokapina piti mielenosoituksen Teboilin huoltoasemalla Helsingin Ruskeasuolla. Helsingin poliisin mukaan asemalle saapui noin 30 mielenosoittajaa, jotka eristivät huoltoaseman polttoainepumput ja estivät siten tankkaamisen. Mielenosoituksesta ei ollut tehty ilmoitusta poliisille ennakkoon.