Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kabulin eilisessä pommi-iskussa kuollut yli 20, kymmenien loukkaantuneiden joukossa useita lapsia

Ainakin 21 ihmistä on kuollut ja 33 loukkaantunut eilisessä pommi-iskussa moskeijaan Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa, poliisi kertoo.

Kuolonuhrien määrä saattaa yhä kasvaa. Sairaalassa operoivan järjestön mukaan loukkaantuneet kärsivät muun muassa palovammoista.

Sairaala kertoi Twitterissä, että loukkaantuneiden joukossa oli viisi lasta, joiden joukossa oli 7-vuotias lapsi.

Kukaan ei ole vielä ilmoittautunut eilisen iskun tekijäksi.

Tänään on kulunut viikko siitä, kun itsemurhapommittaja tappoi uskonnollisen johtajan Rahimullah Haqqanin. Haqqani tunnettiin vihaisista puheistaan Isisiä vastaan, joka ilmoittautui myöhemmin iskun tekijäksi.

Väkivaltaisuuksien määrä on vähentynyt merkittävästi Afganistanissa sen jälkeen, kun Taleban nousi valtaan vuosi sitten. Viime kuukausien aikana on kuitenkin tehty enemmän vähemmistöyhteisöihin kohdistuneita hyökkäyksiä.

Isis on kohdistanut iskujaan uskonnollisiin vähemmistöihin, kuten shiia- ja suufimuslimeihin ja sikheihin. Vaikka Isis ja Taleban ovat kumpikin sunnimuslimien ryhmiä, ne eroavat toisistaan suuresti ideologisesti.

Viime torstain pommi-isku tapahtui, kun korkeat Taleban-johtajat kokoustivat yli 2 000 uskonnollisen johtajan kanssa maan toiseksi suurimmassa kaupungissa Kandaharissa.