Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Turun kaduille ripustettiin ulostepökäleestä muotoillun z-kirjaimen kuvia

Turun pormestari Minna Arve ilmoitti perjantaina viestipalvelu Twitterissä nähneensä Turun kaduilla jonkun ripustamia z-merkkejä. Kirjainta on käytetty osoittamaan tukea Venäjän Ukrainassa käymälle hyökkäyssodalle, sillä Venäjän asevoimat ovat maalanneet sen käyttämäänsä kalustoon, joko välttääkseen omien joukkojen tulitukseen joutumisen tai ilmaisemaan, mihin suuntaan joukko on kulkemassa.

– Järkytyin aamulenkillä, kun joku oli kiinnittänyt fasistisen Venäjän z-merkkejä kaduille. Jos tällä koitetaan luoda pelkoa tai pelotella, ei onnistu. Pitäkää merkkinne poissa Turun kaduilta, Arve tviittaa.

Arve julkaisi samalla kuvan, jossa hänen irti repimänsä pahvinen merkki oli matkalla roskakoriin.

Arve kertoo HS Turulle, että merkkejä oli myös kiinnitetty Venäjän pääkonsulaatin aitaan. Nekin oli irrotettu, ei kuitenkaan pormestarin toimesta.

– Olemme tuominneet Venäjän hyökkäyssodan Ukrainassa voimakkaasti ja tukeneet ukrainalaisia. Olemme eilen kirjoittaneet ystävyyssopimuksen Harkovan kaupungin kanssa, Arve kertoo HS:lle.

Hän kertoo pitävänsä merkkien ripustamista erittäin epäsopivana, ja ettei sotaa tukeville symboleille ole Turussa yhtään tilaa.

HS Turku löysi kyseisiä merkkejä konsulaatin läheisyydestä ja huomasi, että niiden z-kirjain on muotoiltu ulostepökäleistä kuvankäsittelyohjelmalla. Näin ollen on mahdollista, että merkit olivatkin ripustettu protestimielessä.