Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lääkemorfiinin vienti Venäjälle on kaksinkertaistunut alkuvuodesta

Morfiinin vienti Venäjälle on kaksinkertaistunut tammi-elokuussa. Myös muiden kivunlievityksessä käytettävien lääkkeiden vienti Venäjälle on kasvanut merkittävästi alkuvuodesta, kertoo venäläislehti RBK.

Viime vuonna tammi-elokuussa morfiinia vietiin Venäjälle lääketieteelliseen käyttöön 150 kiloa ja tänä vuonna 300 kiloa.

Anestesiassa ja vammojen kipulääkkeenä käytettyä promekodia ei viime vuonna viety lainkaan Venäjälle, mutta tänä vuonna sitä on viety 155 kiloa.

Valtuutetut maahantuojat veivät Venäjälle tammi-elokuussa liki 40 kertaa enemmän huumeiksi luokiteltavia aineita kuin vuonna 2021.

RBK-lehti on pyrkinyt selvittämään, missä määrin lisääntynyt lääkkeenä käytettävien huumeiksi luokiteltavien aineiden vienti Venäjälle liittyy ”sotilasoperaatioon Ukrainassa”.

Asiantuntijat vahvistavat lehdelle, että lääkehuumeiden vienti liittyy Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan, koska esimerkiksi morfiinia voidaan käyttää "kiireellisessä kivunlievityksessä”.

Venäjälle viedään huumeeksi luokiteltavia aineita useista maista.