Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Sture Fjäderin väitetään lähettäneen kirjeitä käytetyillä postimerkeillä – teosta voi saada sakkoa

Akavan puheenjohtajan Sture Fjäderin (kok.) väitetään laittaneen kertaalleen käytettyjä postimerkkejä lähettämiinsä kirjeisiin, kertoo Iltalehti.

Systeemi.net-sivustolla postikortteja myyvän Fjäderin pettynyt asiakas otti asiasta lehteen yhteyttä.

Postimerkin uusiokäyttö on säädetty postilaissa rikosoikeudellisesti rangaistavaksi teoksi, josta voidaan tuomita sakkoa. Myös yritys on rangaistava.

Fjäder kiistää käyttäneensä postimerkkejä uudelleen, eikä kommentoinut asiaa lehdelle.

Pettynyt asiakas lähetti IL:lle kuvia ostamistaan postikorteista. Postin design manager Tommi Kantolan IL:lle antaman arvion mukaan postimerkit ovat kertaalleen käytettyjä. Asiakkaan kuvissa postimerkit repsottavat reunoiltaan. Kantolan mukaan aidot käyttämättömät merkit ovat laadultaan ja väreiltään toisenlaisia.

– Aito käyttämätön merkki tarttuu myös kunnolla kuoreen, Kantola kertoo.

Fjäder myy sivustolla IL:n mukaan yli 5 000 eri kohdetta. Joukossa on vanhojen postikorttien lisäksi kirjekuoria, Adolf Hitler -keräilykortteja ja muita natsien propagandakortteja.

Fjäder on ensi kevään eduskuntavaaleissa kokoomuksen ehdokkaana Uudellamaalla. Hänet vapautettiin useimmista tehtävistään Akavan puheenjohtajana. Järjestölle valitaan uusi puheenjohtaja marraskuussa.