Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iranilaislennokeista möläyttäneen venäläisasiantuntijan meriselitys: "En muista sanoneeni niin, ollut ongelmia aivoissa koronasta"

Venäläiskanavalla Venäjän ja Iranin lennokkikaupoista möläytellyt sotilasasiantuntija Ruslan Puhov on sittemmin selitellyt sanojaan.

RBK:n televisiokanavan lähetykseen astellut Puhov kehotti toimittajia olemaan "keikuttamatta venettä" kysymällä lennokeista, joita Venäjä on käyttänyt iskuissaan ukrainalaisia siviilejä kohtaan. Iran on kiistänyt toimittaneensa valmistamieen lennokkeja Venäjälle, joka vuorostaan on kiistänyt käyttäneensä kyseisiä lennokkeja.

– Me kaikki tiedämme, että ne ovat iranilaisia, viranomaiset eivät vain tunnusta sitä, Puhov sanoi suorassa lähetyksessä, saaden juontajat viittelöimään häntä lopettamaan.

Puhov kertoi torstaina venäläiselle Podyom-medialle, ettei hän muista edellispäivän lähetyksessä lausumiaan sanoja.

– En muista sanoneeni niin, sen on täytynyt olla jonkinlainen tuotanto. Ehkä se oli, ehkä se ei ollut. En valitettavasti muista. Se oli kauan aikaa sitten. Minulla on ollut ongelmia aivojeni kanssa koronataudin vuoksi, Puhovin kerrotaan sanoneen.

Mahdollisista neurologisista oireistaan huolimatta Puhov oli kuitenkin katsonut kykenevänsä osallistumaan televisiohaastatteluun. Hän on venäläisen sotilasalan ajatushautomon asiantuntija ja Venäjän puolustusministeriön julkisen neuvoston jäsen.

Torstaina EU:n neuvoston puheenjohtajamaa Tshekki ilmoitti EU-maiden asettaneen Iranille uusia talouspakotteita lennokkikaupan vuoksi.