Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaatteiden verijäljet eivät riittäneet näytöksi: oikeus hylkäsi parikymppisen miehen murhasyytteen 85-vuotiaan naisen kuolemasta

Etelä-Savon käräjäoikeus on hylännyt parikymppisen miehen syytteen 85-vuotiaan naisen murhasta Mikkelissä viime joulukuussa. Syyttäjät vaativat miehelle elinkautista vankeutta.

Sukulaiset löysivät 85-vuotiaan naisen kuolleena asunnostaan 29. joulukuuta, ja häneen oli oikeuden mukaan kohdistettu voimakasta väkivaltaa. Käräjäoikeuden mukaan uhrin kuoli väkivallan seurauksena. Uhri nähtiin elossa viimeksi joulupäivänä.

Samassa talossa asuvat ihmiset puolestaan näkivät parikymppisen miehen menevän naisen asuntoon tapaninpäivän vastaisena yönä. Mies oli aiemmin samana yönä poistunut toisesta asunnosta, josta löytyi rikottuja esineitä.

Mies kertoi olleensa viettämässä iltaa, eikä hän oikeudessa kertomansa mukaan muistanut mitään illan tapahtumista. Hän kertoi epäilleensä tulleensa huumatuksi. Mies kiisti murhasyytteen, eikä hänellä ole aiempia väkivaltarikostuomioita.

Oikeus: Mies kävi asunnossa

Tutkinnassa miehen vaatteista löytyi jonkin verran uhrin verta, ja sitä löytyi myös miehen Converse-merkkisistä kengistä. Hänen kengänjälkiään löytyi uhrin asunnosta, kuten myös kämmenenjälki uhrin pation ulkopuolen ovesta.

Verta ja epäillyn jälkiä oli oikeuden mukaan kuitenkin liian vähän suhteessa siihen, miten väkivaltaisesti iäkkään naisen henki oli riistetty. Oikeus arvioi, että miehen vaatteista ja asunnosta olisi pitänyt löytyä enemmän jälkiä, jos hän olisi syyllistynyt tekoon.

Oikeus katsoikin, että mies oli käynyt uhrin asunnossa tapaninpäivän vastaisena yönä. Epäselväksi kuitenkin jäi, riistikö mies naisen hengen.

Miehen syyllisyydestä jäi käräjäoikeuden mukaan varteenotettava epäily. Siksi oikeus hylkäsi syytteet. Hänet tuomittiin ainoastaan vahingonteosta sakkoihin, koska hän oli rikkonut omaisuutta aiemmin illalla toisesta asunnosta.