Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Luumäen eilisessä kolarissa loukkaantuneilla lapsilla ei hengenvaaraa

Luumäellä Etelä-Karjalassa tiistaina tapahtuneessa kolarissa loukkaantuneilla lapsilla ei ole hengenvaaraa. Poliisi tiedottaa, että henkilöauton ja rekan kolarissa kuoli päijäthämäläinen pariskunta. Perheen kaksi lasta toimitettiin sairaalahoitoon Helsinkiin, ja heidän tilansa on vakaa. Rekan kuljettaja ei loukkaantunut.

Poliisin esitutkinnassa saamien tietojen mukaan henkilöauto oli ollut matkalla kohti Kouvolaa, kun auto oli jostain syystä alkanut "seilata" ajokaistalla. Tätä oli tapahtunut jo jonkin aikaa ennen onnettomuutta. Somerharjun kohdalla Valtatie 6:lla auto oli ajautunut vastaantulevien kaistalle ja törmännyt vasemmasta etukulmastaan vastaantulevan rekan vasempaan etukulmaan. Onnettomuudessa välittömästi kuolleet istuivat auton vasemmalla sivulla. Poliisin mukaan esitutkinnassa ei ole tullut ilmi, että auto olisi ennen onnettomuutta ajanut ylinopeutta tai ohitellut muita autoja.

Poliisi on jatkanut tutkintaa tutustumalla paikkatutkinnassa kertyneeseen aineistoon sekä kuulustelemalla todistajia. Tässä vaiheessa ei ole tiedossa, mikä aiheutti auton "seilaamisen" ja toiselle ajokaistalle ajautumisen. Poliisin mukaan ainakaan toistaiseksi ei ole syytä epäillä tahallista tekoa.

Poliisi tutkii asiaa epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kuolemantuottamuksena sekä kahtena vammantuottamuksena. Onnettomuudessa kuolleille tehdään oikeuslääketieteellinen kuolemansyyntutkinta.