Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sähkönkulutus jatkoi lokakuussa laskua viime vuodesta, kertoo Fingrid

Sähkönkulutus viime vuoteen verrattuna jatkoi laskua lokakuussa, kertoo kantaverkkoyhtiö Fingrid.

Fingridin mukaan lokakuussa sähköä kulutettiin Suomessa kahdeksan prosenttia vähemmän kuin viime vuonna. Yhtiö kertoo, ettei lämpötila selitä kulutuksen vähennystä.

Fingrid on aiemmin varoittanut sähköpulan ja sen aiheuttamien mahdollisten sähkökatkosten riskistä tulevana talvena. Tämän vuoksi yhtiö kannustaa sähkönkulutuksen vähentämiseen myös talvella.

– Talvi on vasta tuloillaan, joten nyt saavutettuihin lukuihin tai jopa suurempaan sähkön käytön vähennykseen olisi todella tärkeää pystyä myös tulevina talvikuukausina, erityisesti sähkön huippukulutusjaksojen aikana, sanoo johtaja Tuomas Rauhala Fingridin tiedotteessa.

Kuukausi sitten Fingrid arvioi, että sähkön kulutushuippu tulevana talvena olisi 14 400 megawattia. Tyynellä säällä kotimainen tuotanto kattaisi tästä 12 900 megawattia, jos Olkiluodon kolmas reaktori ja Meri-Porin voimala ovat toiminnassa. Eron kurominen umpeen vaatisi siis noin kymmenen prosentin pudotusta kulutuksessa.

Syyskuussa kulutus oli vähentynyt seitsemän prosenttia ja elokuussa kolme prosenttia viime vuodesta.

Lokakuussa sähkön kokonaiskulutus oli runsaat 6 300 gigawattituntia.