Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Korea ampunut neljä lyhyen kantaman ballistista ohjusta mereen – Yhdysvallat lennätti Korean niemimaalle järeät pommikoneet

Etelä-Korean asevoimien mukaan Pohjois-Korea on ampunut tänään neljä lyhyen kantaman ballistista ohjusta mereen.

Pohjois-Korea on tällä viikolla laukaissut useita ohjuksia Japaninmereen. Yksi torstaina ammutuista ohjuksista oli mannertenvälinen risteilyohjus, jonka laukaisu kuitenkin epäonnistui osittain. Yksi keskiviikkoisista ohjuksista puolestaan laskeutui ensimmäistä kertaa pitkään aikaan lähelle Etelä-Korean aluevesiä.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat varoittaneet, että Pohjois-Korean viimeaikaiset ohjuskokeet voivat kulminoitua uuteen ydinasekokeeseen. Se olisi järjestyksessään Pohjois-Korean seitsemäs.

Kaksi Yhdysvaltain B-1B Lancer -pommikonetta osallistui tänään Etelä-Korean ja Yhdysvaltain Vigilant Storm -ilmasotaharjoitukseen. Pommikoneiden osallistuminen sotaharjoitukseen nähtiin Yhdysvaltain voimannäyttönä Pohjois-Korean viimeaikaisten provokaatioiden jälkeen. Vastaavia koneita ei ole lennätetty Korean niemimaalla vuoden 2017 jälkeen.

Tänään päättynyt Vigilant Storm -harjoitus oli kahden liittolaismaan laajin yhteinen ilmasotaharjoitus tähän mennessä. Harjoituksen oli määrä päättyä jo perjantaina, mutta sitä jatkettiin lauantaihin Pohjois-Korean provokaatioiden takia. Perjantaina Etelä-Korean ilmavoimat komensivat ilmaan noin 80 hävittäjää, koska Pohjois-Korean ilmatilassa oli havaittu liki 180 sotilaskonetta.