Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Riikka Purra luopuu "raskain mielin" hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra luopuu eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta. Purra sanoo, että hallintovaliokunta on nyt vielä tavanomaistakin vaativampi, kun asioita on valtavasti.

Puheenjohtajuus vaatii Purran mukaan useita tunteja työtä joka päivä. Tehtävän yhdistäminen vaaleja kohti menevän puolueen johtamiseen ja puheenjohtajan muihin velvoitteisiin ei enää onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla, Purra perustelee.

Purra sanoo luopuvansa tehtävästä raskain mielin, koska tehtävä on ollut hänelle mieluisa ja poliittisesti hyödyllinen. Hallintovaliokunnan asiat ovat perussuomalaisen politiikan kannalta mitä tärkeimpiä, kuten maahanmuuttoa ja muuta sisäistä turvallisuutta, Purra sanoo.

Hän huomauttaa, että valiokuntatyö on kansanedustajan tärkein tehtävä. Sitä kautta oppositiokin voi vaikuttaa päätöksiin, kuten esimerkiksi rajapykäliä sorvattaessa, Purra toteaa.

– Valitettavasti valiokunnissa tehtävä työ ei usein tunnu olevan sen paremmin lehdistön kuin äänestäjienkään mielestä kovin relevanttia. Se ei ole mediaseksikästä; se on puurtamista, Purra sanoo tiedotteessa.

Päätös uuden puheenjohtajan valinnasta on määrä tehdä mahdollisimman pian, Purra kertoo.

Hallintovaliokunnassa on Purran lisäksi varsinaisina jäseninä kaksi perussuomalaista kansanedustajaa, Mauri Peltokangas ja Mari Rantanen. Lisäksi siihen kuuluvat varajäseninä Jussi Halla-aho ja Veijo Niemi.