Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

UPM ja OP-ryhmä maksoivat kumpikin yhteisöveroa yli 200 miljoonaa euroa

Metsäyhtiö UPM ja OP-ryhmä maksoivat molemmat viime vuonna yhteisöveroa yli 200 miljoonaa euroa. Yritysten maksaman yhteisöveron määrä nousi kaiken kaikkiaan reippaasti edellisvuodesta. Määrät käyvät ilmi Verohallinnon ja Finanssialan keräämistä tiedoista sekä yhtiöiden omista tiedotteista. Lista ei ole täydellinen.

UPM kertoo maksaneensa yhteisöveroa viime vuonna yhteensä 234 miljoonaa euroa. Summa nousi yli 2,5-kertaiseksi verrattuna vuoteen 2020, jolloin veroja kertyi 88 miljoonan euron edestä. Summa koostuu emo-UPM:n ja sen tytäryhtiöiden maksamista veroista.

OP-ryhmä ilmoittaa yhteisöveropotikseen 214 miljoonaa euroa. Summa lähes tuplaantui, sillä vuotta aiemmin se oli 109 miljoonaa euroa.

Yritykset maksoivat yhteisöveroa viime vuonna kaiken kaikkiaan 7,3 miljardia euroa, kertoo Verohallinto. Vuotta aiemmin summa oli 5,4 miljardia euroa. Tilastojen mukaan yhteisöveroa on kertynyt euromääräisesti tätä enemmän vain kerran aikaisemmin, vuonna 2000.

– Koronasta huolimatta maailmantaloudessa ja Suomen taloudessa meni vuonna 2021 lujaa. Isossa kuvassa yritykset tekivät kautta linjan hyvää tulosta, mikä näkyi kasvaneina yhteisöverotuottoina, kertoi Verohallinnon ylitarkastaja Matti Luokkanen tiedotteessa.

Kolme finanssiyritystä kymmenen kärjessä

Kärkikaksikon lisäksi ainakin kuusi yritystä maksoi yli 100 miljoonaa euroa yhteisöveroa. Joukkoon kuuluvat Finanssialan keräämien tietojen mukaan K-ryhmä, Supercell, Nordea, Metsä Group, Bayer ja Fortum.

Finanssialan listauksen kolmonen K-ryhmä maksoi yhteisöveroa 180,9 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin veron määrä oli 117,7 miljoonaa euroa.

Finanssialan listalla kymmenen suurimman yhteisöveron maksajan joukossa on OP-ryhmän lisäksi kaksi finanssiyhtiötä. Nordea oli listan viides 131,4 miljoonan euron veropotilla, Sampo-konserni yhdeksäs 98,3 miljoonan euron veroilla.

Finanssiala on koonnut tietonsa Verohallinnon julkistamien lukujen pohjalta ja käyttänyt laskennassa myös muun muassa yhtiöiden tilinpäätöstietoja.