Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Yhdysvaltain Biden tapaa Kiinan-kollegan Xin, Istanbulin pommi-iskusta epäilty otettu kiinni, Akavalle uusi puheenjohtaja

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Akavalle valitaan uusi puheenjohtaja

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava saa tänään uuden puheenjohtajan. Ehdokkaina ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon toiminnanjohtaja Maria Löfgren ja Tekniikan akateemisten toiminnanjohtaja Jari Jokinen.

Valinnan tekee Akavan liittokokous iltapäivällä.

Uuden puheenjohtajan toimikausi jatkuu kevääseen 2024. Kausi on tavanomaista lyhyempi, sillä nykyinen puheenjohtaja Sture Fjäder jättää paikkansa kesken kauden.

Sähköratavaurio Itä-Suomessa on saatu korjattua

Sähköradan vauriot Kesälahden ja Kiteen välillä on saatu korjattua, tiedottaa Fintrafficin rataliikennekeskus. Keskuksen mukaan korjaustyöt saatiin valmiiksi maanantain vastaisena yönä kello kahden aikoihin.

Sähkörata vaurioitui lauantaina, kun kova tuuli kaatoi puita rataosuudelle. Henkilöjunia korvattiin viikonlopun aikana linja-autoilla, ja osa junista kulki vauriopaikan ohi vetureiden dieseltoiminnolla.

Poliisi selvittää väkivaltarikokseen liittyvää tehtävää Lohjalla - Ylen mukaan kyse ampumisesta

Lohjan keskustassa ammuttiin sunnuntai-iltana käsiaseella, kertoo Yle. Ylen mukaan ravintolassa ollut seurue oli riitaantunut ja siirtynyt Keskusaukiolle, jossa yksi seurueen jäsenistä oli laukaissut käsiaseen kohti toisen samaan porukkaan kuuluneen jalkoja.

Yle ei uutisessaan kerro, mistä tieto ampumisesta on peräisin. Tapahtuma on Ylen mukaan tallentunut valvontakameran kuviin.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tilannekeskus vahvisti maanantain vastaisena yönä STT:lle, että Lohjan keskustassa on ollut väkivaltarikokseen liittyvä tehtävä, jonka selvittelyt ovat vielä kesken. Poliisin alustavien tietojen mukaan sivullisille ei aiheutunut tilanteessa vaaraa.

Istanbulin pommi-iskusta epäilty otettu kiinni - sisäministeri syyttää kurdijärjestöä

Turkin Istanbulissa eilen tapahtuneen pommi-iskun tekijäksi epäilty on otettu kiinni, kertoo maan sisäministeri Süleyman Soylu uutistoimisto Anadolulle. Soylu syyttää iskusta kurdijärjestö PKK:ta.

Iskussa kuoli ainakin kuusi ihmistä ja haavoittui yli 80. Räjähdys tapahtui Istanbulin keskustassa vilkkaalla Istiklalin ostoskadulla Beyoglun alueella neljän jälkeen iltapäivällä.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja varapresidentti Fuat Oktay kertoivat aiemmin epäillyn tekijän olevan nainen. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltain Biden tapaa Kiinan-kollegan Xin kasvotusten ensimmäistä kertaa presidenttikaudellaan

Indonesian lomaparatiisissa Balilla ratkotaan tänään suurvaltasuhteita, kun Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ja Kiinan presidentti Xi Jinping tapaavat kasvotusten ensimmäistä kertaa Bidenin presidenttikauden aikana. Tapaaminen järjestetään G20-huippukokouksen yhteydessä.

Kiinan ja Yhdysvaltojen suhdetta hiertänyt kysymys Taiwanista on myös varmuudella johtajien välisten keskustelujen ytimessä. Lisäksi heidän uskotaan keskustelevan Pohjois-Korean lisääntyneistä ohjuskokeista ja Ukrainan sodasta.

G20-huippukokoukseen odotettiin saapuvaksi Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia, mutta hänen saapumisensa peruttiin viime viikolla muihin velvoitteisiin vedoten.

Ukrainan sodan päättäminen olisi parasta, mitä maailmantaloudelle voidaan tehdä, sanoo Yhdysvaltojen Yellen

Ukrainan sodan päättäminen olisi paras asia, joka maailmantaloudelle voidaan tehdä, sanoo Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Janet Yellen. Yellenin mukaan Venäjän aloittaman sodan lopettaminen on myös moraalisesta näkökulmasta välttämätöntä.

Yellen kertoi näkemyksensä lehdistötilaisuudessa Indonesian Balilla tavattuaan Ranskan valtiovarainministerin Bruno Le Mairen G20-kokouksen alla. Myös Le Maire painotti, että sodan seurauksena nousseita energian hintoja ja kiihtynyttä inflaatiota on pyrittävä hillitsemään. (Lähde: AFP)

Britannian hallitus varoittaa alkaneen viikon tuovan veronkorotuksia varsinkin varakkaille

Britanniassa hallitus on varoittanut tulevista veronkorotuksista, joiden on määrä osua erityisesti varakkaisiin. Hallitus pyrkii tulevilla toimillaan korjaamaan edellisen pääministerin Liz Trussin historiallisen lyhyeksi jääneen kauden aikana syntyneitä vahinkoja.

Trussin seuraaja Rishi Sunak on vannonut saavansa kaksinumeroiseksi kiihtyneen inflaation kontrolliin, vaikka se tarkoittaisikin lisää tuskaa jo valmiiksi tiukilla oleville kuluttajille ja yrityksille.

Sunakin hallituksen valtiovarainministeri Jeremy Hunt kertoi sunnuntaina Sky Newsin haastattelussa, että torstaina julkistettava budjettisuunnitelma tulee osumaan varsinkin varakkaisiin. (Lähde: AFP)

San Jose otti vierasvoiton Minnesotasta voittolaukauskisaan venähtäneessä ottelussa

Jääkiekon NHL:ssä San Jose Sharks otti vieraissa 3–2-voiton Minnesota Wildista.

Isännät avasivat maalitilinsä jo ensimmäisessä erässä ja luistelivat kahden maalin johtoon Connor Dewarin päätöserän alussa tekemän alivoimamaalin avulla.

Ottelun suunta alkoi kääntyä kuitenkin kymmenisen minuuttia myöhemmin. Ensiksi San Josen Steven Lorentz kavensi, ja pari minuuttia tämän jälkeen Nico Sturm tasoitti tilanteen.

Kohtaaminen venähti jatkoajalle ja siitä vielä voittolaukauskisaan. Voittolaukauskisassa verkkoa heiluttivat Minnesotalle Kirill Kaprizov ja San Joselle Nick Bonino, mutta ottelun ratkaisi vieraiden hyväksi lopulta Alexander Barabanov.