Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Kiinassa ennätysmäärä koronatapauksia

Kiinassa on tehty ennätys uusissa päivittäisissä koronatartunnoissa huolimatta tiukennetuista rajoituksista, kertoo BBC. Tartuntaryppäitä on todettu useissa suurimmissa kaupungeissa, muun muassa Beijingissä ja eteläisessä kaupan keskuksessa Guangzhoussa.

Keskiviikkona tapauksia tilastoitiin maanlaajuisesti 31 527. Edellinen, huhtikuussa tilastoitu ennätys oli noin 28 000 tapausta. Tuolloin maan suurimmassa kaupungissa Shanghaissa aloitettiin eristystoimet.

Kiina lievensi muutama viikko sitten joitakin tiukoista koronarajoituksistaan, kuten lyhentänyt karanteeniaikoja, ja pyrkinyt välttämään laajoja eristyksiä huhtikuun jälkeen. Tiukoilla rajoituksilla on ollut vakavia vaikutuksia Kiinan talouteen.

Tuoreimman tautiaallon ja kuukausiin ensimmäisen koronakuoleman vuoksi Beijingissä on kuitenkin otettu käyttöön alueellisia rajoituksia. Paikoitellen pääkaupungissa on jälleen suljettu kauppoja, kouluja ja ravintoloita.