Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oululaiseen kouluun tehtiin uhkaus – poliisioperaatio koululla päättynyt

Oulussa Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevaan Kiiminkipuiston kouluun kohdistui tänään uhkaus. Oulun poliisilaitos kertoi uhkauksesta Twitterissä puoli kahden aikaan iltapäivällä. Poliisi kertoi ennen kello viittä, ettei konkreettista vaaraa enää ollut ja se tutkii tapausta perättömänä vaarailmoituksena.

Poliisi oli ohjannut koulun oppilaat ja henkilökunnan ulos koulun tiloista kello 15:n aikoihin.

Poliisin mukaan uhkaus oli esitetty tänään sosiaalisen median palvelussa Jodelissa. Poliisista ei kommentoitu STT:lle tarkemmin, minkälaisella asialla koulua on uhattu. Sanomalehti Kalevan tietojen mukaan koulua olisi uhattu ampumisella.

Poliisi muistuttaa, että se suhtautuu aina vakavasti koulu-uhkauksiin ja saa pääsääntöisesti selvitettyä tekijän henkilöllisyyden. Lisäksi uhkauksesta tulee seuraamuksia, vaikka tekijä ei olisi vielä rikosoikeudellisessa vastuussa.

Kiiminkipuiston koulussa on noin 600 oppilasta peruskoulun 6.–9. luokilta.

Kalevan mukaan oululaisiin kouluihin on kohdistettu kuluneen syksyn aikana useita uhkauksia. Niistä useimmat on tehty viestipalvelu Jodelissa.