Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut Puotilan epäillyn ampujan – poliisi epäilee 54-vuotiasta miestä murhasta

Helsingin käräjäoikeus on lauantaina vanginnut Puotilassa miehen ampumisesta epäillyn, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto keskusrikospoliisista (krp) STT:lle.

54-vuotiasta miestä epäillään murhasta, ja käräjäoikeus vangitsi miehen teosta todennäköisin syin epäiltynä. Vangitsemisoikeudenkäynti pidettiin Pasilan poliisitalolla iltapäivällä.

Juttua tutkiva krp epäilee miehen ampuneen kuoliaaksi vuonna 1988 syntyneen miehen Helsingin Puotilassa viime keskiviikkona keskellä päivää. Poliisin mukaan uhri kuoli tapahtumapaikalle vartaloon ammuttuihin laukauksiin. Epäilty otettiin niin ikään paikalta kiinni.

Poliisi: taustalla välienselvittely

Poliisi on kertonut, että kyse on ollut miesten välienselvittelystä, eivätkä ulkopuoliset olleet vaarassa. Luodon mukaan uhri ja epäilty tunsivat toisensa.

Miestä epäillään murhasta, koska teossa on krp:n mukaan ollut viitteitä suunnitelmallisuudesta. Luoto kertoi jo perjantaina MTV:n uutisille, että epäilty on tunnustanut ampumisen. Hän vahvistaa saman STT:lle.

– Hän on tunnustanut tapahtumien kulun, kertoo Luoto.

Poliisi selvittää Luodon mukaan parhaillaan sitä, onko osallisilla kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Hän ei toistaiseksi tutkinnallisista syistä avaa tutkintaa tarkemmin.