Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stora Enso aloittaa tukinuiton uudelleen – vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 75 prosenttia

Metsäyhtiö Stora Enso kertoo aloittavansa puun uittamisen uudestaan pienentääkseen yhtiön puunkuljetusten hiilijalanjälkeä. Puuta uitetaan jatkossa Stora Enson Imatran tehtaille.

Stora Enso uitti aiemmin puuta vuoteen 2009 asti, mutta sen jälkeen yhtiön uittotoiminta on ollut tauolla ja kesäkaudella puuta on kuljetettu vesitse proomuilla.

– Uitto on tervetullut lisä Stora Enson puukuljetuksiin. Kun verrataan eri kuljetusmuotojen päästöjä ja hiilijalanjälkeä, uiton tuomat hyödyt ovat ylivertaiset. Tutkimusten mukaan uittaminen vähentää kuljetuksen hiilidioksidipäästöjä jopa 75 prosenttia verrattuna rautatie- ja aluskuljetuksiin, sanoo Stora Enson Suomen puunhankinnan operaatiojohtaja Lauri Kuusisto yhtiön tiedotteessa.

Päätöksen taustalla on Stora Enson vastuullisuustavoitteet, joiden mukaan se on puolittamaan toiminnastaan syntyvät kasvihuonekaasupäästönsä vuoteen 2030 mennessä. Näihin lukuihin sisältyvät myös puukuljetuksista aiheutuneet päästöt.

Stora Enson tavoitteena on kuljettaa puuta nippu-uittona Iisalmen ja Nurmeksen suunnilta kohti Imatraa. Uiton käynnistäminen vahvistaa yhtiön mukaan puun kysyntää yksityismetsänomistajien metsissä Kainuussa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Uiton aloittamisen aikataulu tarkentuu suunnittelun edetessä.